Najbliższe szkolenia

Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Szkolenie energetyczne

start: 02.10.2017
miejsce: Bydgoszcz


Kurs pierwszej pomocy

start: 23.10.2017
miejsce: Świecie


Newsletter



Wiadomość HTML?

Zaufali nam

  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Szkolenie kelnerskie

kelnerSzkolenie szczególnie polecamy dla:
osób pracujących na sali restauracyjnej lub przy obsłudze bankietów, przyjęć okolicznościowych, osób pragnących podnieść swoje kwalifikacje.

Metodyka zajęć:

  • Część teoretyczna - wykład z elementami konwersatorium
  • Część praktyczna - prezentacja prowadzona przez wykładowcę, indywidualne ćwiczenia


Program kursu:
1.    Specyfika pracy kelnera
2.    Organizacja pracy kelnera
3.    Systemy obsługi w zakładach gastronomicznych
4.    Kolejność obsługi - przyjęcie zamówienia, podawanie potraw, zbieranie brudnych naczyń
5.    Przygotowanie sali do obsługi klientów
6.    Ogólne zasady podawania, serwowania napojów

  • Serwowanie potraw z półmisków - serwis francuski
  • Podawanie potraw na talerzach - serwis niemiecki
  • Technika serwowania napojów bezalkoholowych i alkoholowych
  • Podstawy doboru win
  • Podstawowe wiadomości o kawie, rodzaje napojów kawowych

7.    Ogólne zasady podawania, serwowania dań

  • Technika noszenia naczyń i tac
  • Zasady serwowania dań

8.    Organizacja przyjęć
9.    Rozwiązywanie trudnych sytuacji

Wykładowca-instruktor:
Praktyk posiadający duże doświadczenie w prowadzeniu szkoleń.

Forma zakończenia:
Uczestnicy otrzymują imienne zaświadczenia o ukończeniu kursu wydane przez Centrum Doskonalenia Kadr CEDEKA.

Ta strona używa plików cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookie w przeglądarce. Szersze informacje o plikach cookies znajdziesz w Polityce cookie.

Akceptuje pliki cookies z tej strony.